Inzichten

4 manieren om de weerbaarheid van de toeleveringsketen te maximaliseren

Praktische tips om uw bedrijf soepel te laten draaien
Wat is het verhaal: Verstoringen, zoals tekorten aan arbeidskrachten en opkomende geopolitieke risico's, kunnen u dwingen uw bedrijfsstrategie snel te wijzigen -dit zet de deur open voor een toename van nieuwe risico's. Hoewel u de volgende uitdaging in de wereldwijde toeleveringsketen misschien niet kunt voorkomen, kunt u er beter op voorbereid zijn door gebruik te maken van deze 4 tips om uw weerbaarheid te verbeteren.

Waarom is dit belangrijk: Een plan voor potentiële risico's is essentieel om de weerbaarheid van uw bedrijf te waarborgen. Verstoring van de toeleveringsketen is onvermijdelijk, maar dat betekent niet dat u daardoor meer risico moet lopen.

Neem het volgende in overweging:

Een bedrijfscontinuïteitsplan opstellen
Zorg altijd voor een bruikbaar actieplan B om snel problemen aan te pakken die uw bedrijfsvoering zouden kunnen verstoren, of het nu gaat om het aanhouden van extra voorraden of een lijst met leveranciers voor noodsituaties.

Terugkerende risico's identificeren
Help toekomstige potentiële verliezen te voorkomen door te bepalen welke vervoerders, producten, verkopers, enz. uw grootste aantal claims veroorzaken. Neem fraudemaatregelen om herhaaldelijke overtreders te signaleren.

Lees de algemene voorwaarden
Raak niet verstrikt in de kleine lettertjes van uw contracten. Zorg ervoor dat u volledig begrijpt of de koper of verkoper het risico draagt, zodat u zichzelf nooit blootstelt aan een groot verlies.


Begrijp uw verzekeringspolis
Bekijk uw bestaande verzekeringspolissen om uw aftrekposten en eventuele limieten en omissies in uw dekking te begrijpen. Uw risicoprofiel verandert voortdurend, dus zorg ervoor dat het up-to-date is voor uw huidige zakelijke beschermingsbehoeften.

Neem contact op met een vertegenwoordiger van UPS Capital® om de veranderende behoeften van uw toeleveringsketen te bespreken.